söndag 16 januari 2011

En krona med avkastning, kraften i ränta på ränta effekten

En krona till en miljon kronor
Det är många som tror att det krävs ett ganska stort startkapital för att bli rik men det behöver inte vara sant. Tänk dig att du går för att handla och precis innan du går in i butiken så hittar du en krona. Du tar kronan från marken och stoppar den i fickan.

När du kommer hem samma kväll så kommer du på en sak som du ska investera din krona i och där du tror att du kommer att få en bra avkastning flera år framöver. Avkastningen som du får på din krona fortsätter du att investera i samma sak och andra året får du samma avkastning som första året men nu får du avkastning på både din krona och första årets avkastning vilket gör att du tjänar lite mer det andra året. Du fortsätter att göra på detta sätt tills du har 1 miljon kronor.

ränta på ränta, krona
Ränta på Ränta


Lyckas du hitta en investering som ger dig en avkastning på 20% per år så har din krona förvandlats till mer än 1 miljon kronor på 77 år. Skulle din investering generera 50% per år så skulle tiden för förvandlingen från 1 krona till en miljon kronor minska till under 36 år. Du kanske tycker att det låter som en alldeles för lång tid innan du har din miljon? Då måste jag påminna dig om att vi bara räknade med ett startkapital på en krona.

1 krona till 1 miljon.

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service