tisdag 3 januari 2012

Adsense, tjäna pengar på reklam & investera intäkten

Adsense är ett annonssystem där du som har en hemsida har en möjlighet att publicera reklam som gör det möjligt för dig att tjäna pengar när någon av dina läsare klickar på reklamen. Du hittar ett par exempel på adsensereklam om du ser dig om på denna sidan.

Om du har en nystartat hemsida så är det inte alltid så lätt att komma igång att tjäna pengar på annonser. Enligt vad jag läst så finns det vissa som inte tjänar en krona någonsin men då har de nog inte varken förkunskaper eller viljan att lära sig ett par enkla saker för att faktiskt få in ett par extra kronor. (Tyvärr har de hemsideskribenter som använder sig av Adsense inte möjlighet att skriva vad de tjänar p.g.a. Googles regler vilka även jag följer)

Med detta inlägg vill jag ändå visat att litet kan bli stort. Säg att du skapar och jobbar med din hemsida under ett år och under det året tjänar du 350 kr efter skatt genom reklam på din hemsida. Du blir hela tiden bättre på det du gör och lyckas öka din förtjänst med 40% per år (vilket inte är så högt räknat då du antagligen blir väldigt mycket bättre på det du gör om du lägger lite tid på att lära dig).

adsense,tjäna pengar

Låt oss vidare anta att du använder dina inkomster till att köpa andelar i en indexfond med så låg förvaltningsavgift som möjligt. I detta exempel räknar jag inte med någon förvaltningsavgift då det finns indexfonder utan avgift. Det är inte orimligt att räkna på att du då får en snittavkastning på ca 10% på dina investerade intäkter från Adsense genom att ha investerat i indexfonden.

Avkastning och intäkter investeras i indexfonden och gör att ditt fondinnehav ökar med hjälp av insättningar och en ränta på ränta effekt och i detta exempel skulle ditt fondvärde vara på 30 000 kr om 10 år. Ingen ofantlig summa men det finns många som lyckas bra mycket bättre med sina hemsidor än de siffror jag använde i detta exempel. Lyckas du t.ex. med det dubbla startvärdet så är det stor chans till dubbelt fondvärde om 10 år.

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service